Haussa kiinteistönvälittäjä? – Ota yhteyttä

Kiinteistönvälittäjä asunnonmyynnin apuna on hyvä vaihtoehto, mikäli haluat saada asunnostasi parhaan mahdollisen hinnan ja säästää omaa aikaasi. Annan sinulle mielelläni lisävinkkejä ja ammattitaitoista apua asuntosi myyntiin! Olen aina ja 100% sydämellä asiakkaan puolella, sillä ymmärrän, kuinka suuri elämänmuutos asunnon myynti usein on.

Ville Erola, kiinteistönvälitys, Bo LKV

ville.erola@bo.fi

+358 40 7272 335

Tai jätä yhteydenottopyyntö, olen sinuun yhteydessä vuorokauden kuluessa!

Millainen on hyvä kiinteistönvälittäjä?

Hyvä kiinteistönvälittäjä on kuin kokenut shakinpelaaja, joka ennakoi jo seuraavaa siirtoa tai kahta, ja on koko ajan askeleen edellä asiakasta. Hän vastaa kysymyksiin usein jo ennen kuin niitä edes ehditään esittää, koska hän ymmärtää asiakasta ja tätä jännittävää, elämää muuttavaa tilannetta.

Hyvä kiinteistönvälittäjä on oivaltanut asuntojen myynnin olevan ennen kaikkea asioiden täsmällistä selvittämistä, niiden hoitamista ja jatkuvaa tiedottamista. Hän on asiantuntija, joka tinkimättä palvelee myyjää ja ostajaa kahteen suuntaan. Hän on moniosaaja, sujuvasanainen, jämäkkä, hyvä tyyppi, paksunahkainen, luotettava, aina tavoitettavissa, nälkäinen, ahkera, omatoiminen ja tarkka!

Kokenut shakinpelaaja, jollainen hyvä kiinteistönvälittäjä on, pyrkii aina kaikkien osapuolten näkökulmasta parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Hän ymmärtää, mikä merkitys asuntonäyttöön valmistautumisella ja jokaisen potentiaalisen ostajan kohtaamisella on. Hyvä kiinteistönvälittäjä on joukkuepelaaja, joka osaa nähdä kokonaisuuksia ja toimia harkitusti, mutta tehokkuudesta tinkimättä.

Kiinteistönvälityksessä, kuten kaikissa palveluammateissa tärkeintä on asiakkaan kuunteleminen ja toiveiden kunnioittaminen. Välittäjän työssä ollaan vielä siitä erityisen uniikissa tilanteessa, että työpaikkana toimii usein toisen ihmisen, asiakkaan, koti. Hattu päästä kun mennään sisään, niin se on hyvä alku se.

Asuntojen myynti on kokovartalohommaa: mitä parempi tässä työssä haluaa olla, sitä enemmän itsensä on laitettava likoon ja sitä useampia taitoja on valjastettava käyttöönsä. Asenteeni on menestyä ja menestys on tekoja.

Välittäjän napakka ote toimeksiannon edistämiseen, ja selkeiden askelmerkkien kertominen heti alusta alkaen luo rennon vuorovaikutteista ilmapiiriä koko myyntiprosessiin. Välittäjä myös toivoo asunnon myyjältä luottamusta omaan osaamiseen ja markkinoiden tuntemiseen. Molempien kannalta tärkeää onkin hyvä vuorovaikutus, sillä loppujen lopuksi huippuasiakaskokemus muodostuu aina hyvästä ”joukkuehengestä” ja yhteen hiileen puhaltamisesta.

Kiinteistönvälittäjä