Asiakaslupaus

Minun asiakaslupaus on tyytyväinen asiakas. Se ei ole ihan vähän luvattu, sillä oman kodin myymiseen liittyy paljon tunteita ja siten myös odotukset ovat korkealla sekä palvelun tason, että toteutuvan hinnan suhteen. Mutta kuinka ihmeessä pystyn täyttämään jokaisen asiakkaani toiveet?

  1. Kaikki lähtee siitä, että tiedän mistä puhun. Minä tunnen markkinat ja kiinteistölainsäädännön tärkeimmät lait. Käytän sujuvasti lakikirjaa ja jos en jotain tiedä, niin etsin tiedon. Niin ja tunnen myös Masan, Bo LKV:n aivan huikean osaavan lakimiehen.
  2. Koska ihmisellä on kaksi korvaa ja vain yksi suu, on syytä ensin keskittyä asiakkaan kuuntelemiseen. Vain tiedostamalla mitä asiakas haluaa ja odottaa, on mahdollista antaa parasta mahdollista palvelua.
  3. Puhun niin kuin asia on. Kaunopuheisuus on syytä jättää runonlausuntaan. Rehellinen ja suorapuheinen, faktoihin perustuva ote ensikohtaamisesta lähtien rakentaa luottamuksen ja hävittää harhakuvitelmat. Kun asiakkaan odotukset ovat realistiset, on ne mahdollista täyttää tai jopa ylittää.
  4. Jo toimeksiantosopimuksessa myyjä antaa minulle oman kotinsa myymiseen yksinoikeuden. Pidän kaikki langat käsissäni ja johdan myyntiä rauhallisin, mutta varmoin ottein. 
  5. Olen helposti tavoitettavissa. Jotta asiakas pysyy tyytyväisenä palveluun, on informaation kuljettava jatkuvasti ja nopeasti sekä myyjän, että kiinnostuneiden ostajaehdokkaiden suuntaan. 
  6. Tässä hetkessä, juuri nyt, teen parhaani asiakkaideni eteen. 
  7. Olen aina ajoissa ja täsmällinen.
  8. Aitous toimii aina! Vakavasti, muttei vakavissaan. Arki on riittävän jäykkä puurtamista muutenkin, niin minä lupaan tuoda pilkettä päivääsi.
  9. Bo:n välittäjänä voin taata, että saat Suomen parhaan brändin tukemaan asuntosi myyntiä.
  10. Minä lupaan, että saat todella motivoituneen, positiivisen ja ammattitaitoisen välittäjän palvelukseesi, jos ja kun minut valitset.

Harkitsetko asuntosi myyntiä? Ota yhteyttä jo tänään!

Vastaa