Myynti on energialaji

Oletko nähnyt joskus laulajan, näyttelijän tai vaikka stand up-koomikon, jonka esitys ei yksinkertaisesti hetkauttanut suuntaan eikä toiseen? Oletko istunut koulunpenkillä luennolla, jonka opettaja on sinulle kuin kourallinen melatoniinia tasapaksulla puhetyylillään? Entä oletko kilpailuttanut välittäjiä asuntosi myyntiä varten skannaten heidät päästä varpaisiin? Millä perusteella päätit, menikö esitys jatkoon vai ei?

On selvää, että koska erilaisia persoonia on yhtä monta kuin on ihmisiä, ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä vaikutusta toiseen. On kuitenkin tiettyjä ominaisuuksia, jotka toistuvasti tekevät persoonan olemuksesta ja esiintymisestä mukaansatempaavan ja vakuuttavan. Puhun nyt sekä kiinteistönvälittäjänä, että satoja kertoja erilaisissa esiintymistilanteissa olleena esiintyjänä.

Aluksi kannattaa erottaa kaksi asiaa toisistaan: ensivaikutelman tekeminen esim. hankintakäynnillä tai vaikka treffeillä sekä varsinainen palvelu tai tapailu, joka alkaa vasta sitten, kun ensivaikutelma on annettu.

Ensivaikutelma: Siihen on kaikkein tiukimpien tutkimusten mukaan aikaa vain 7 – 15 sekuntia. Sitä ei sovi möhliä, sillä huonon ensivaikutelman käännyttämiseen voi mennä vuosia. Ensikohtaaminen on kuitenkin aina jännä paikka erityisesti silloin, kun täytyy tehdä toiseen vaikutus. Jännitystä lisää erityisesti se, että et voi olla mitään muuta kuin juuri sitä mitä oikeasti olet, sillä roolin esittäminen näkyy epäaitoutena ulospäin, eikä kukaan jaksa vetää roolia kovin kauaa. On siis vain uskallettava olla aito, tuli sitten risuja tai ruusuja. 

Ensi kertaa kohdatessa ei ulkoisen habituksen ja siisteyden merkitystä voi ohittaa. Pukeutuminen ja ryhti viestivät kantajastaan paljon. Se miten ryhdikkäästi itsesi kannat, antaa jo ensimmäisiä signaaleja asiakkaalle siitä millaista palvelua on mahdollisesti luvassa. Vieläkin merkityksellisempää on se millaisella energialla astut asuntoon ja kuinka läsnäoleva sekä kiinnostunut asiastasi ja asiakkaastasi olet. Deiteilläkään tuskin ihastuksen liekki leimahtaa, jos olet paikalla, mutta et läsnä. Kuuntele siis vaikka lempibiisisi ennen tärkeää kohtaamista ja nosta positiiviset värähtelysi huippuunsa!

Palvelu: Sen lisäksi, että on rohkeasti oltava aito oma itsensä, joskin parhaimpaan terään viritettynä, saat suurimmalla todennäköisyydellä luottamuksen puolellesi olemalla suorapuheinen. Tällä tarkoitan sitä, että jättämällä kiertelyn pois ja puhumalla asioista niiden oikeilla nimillä faktoihin peilaten, osoitat samalla olevasi lujan selkärangan omaava henkilö. Ottamalla asiakkaan toiveet huomioon alat nopeastikin muuttumaan toisen silmissä vieraasta henkilöstä helposti lähestyttäväksi persoonaksi, joka lujittaa suhteen ja tekee asiakkaasta todennäköisesti sinua koko lopun elämän seuraavan tyytyväisen suosittelijan. Kiinnostus asiaansa kohtaan kielii myös motivaatiosta asiansa tuntemiseen sekä täsmällisestä työskentelystä. Hyvä energia voikin syvemmässä merkityksessä tarkoittaa vahvan läsnäolon luomaa auraa, joka lumoaa ihmiset ja asiakkaat ympärilläsi. Myynti on energialaji

Vastaa