Vahvuuteni välittäjänä

Huippumyyjän on osattava perustella asiakkaalle oma tarpeellisuutensa kuin apteekin hyllyltä. Jos perusteet jäävät puolitiehen, on myyjän parempi myydä asuntonsa itse tai ottaa toinen välittäjä.

  1. Mä olen pedantti jätkä

Minut on kasvatettu tekemään se, mitä lupaan ja olla lupaamatta mitään mitä en varmasti pysty tekemään. Joukkueurheilusta ja armeijasta opin sen, että jos yksi myöhästyy, niin muut venaa.  Oon samanlainen tässä kuin iskä eli menen tapaamiseen mieluummin 15 minuuttia etuajassa ja hoidan odottaessa jonkun rästitehtävän tai luen kirjaa kuin tulisin kiireellä viime tingassa tai myöhässä paikalle. Se liittyy sekä toisen että itseni kunnioittamiseen. 

En tahdo viedä muilta ylimääräistä aikaa sen takia, että en vain viitsinyt lähteä aiemmin liikkeelle ja samalla arvostan itseäni niin paljon, että A) en halua stressata itseäni kiireellä ja B) haluan aina olla hyvin valmistautunut tapaamiseen ja käydä rauhassa tulevan agendan läpi. 

2. Olen persoonaltani positiivinen ja maailmalle auki – kanssani on helppo tulla toimeen.

Toimiva kemia on hyvin tärkeä osa hyvää palvelukokemusta. Rakennan luottamuksen heti ensitapaamisesta ja vahvistan sitä pitämällä asiakkaan mukana koko myynnin ajan. Olen sanonut tämän ennenkin: niin kuin toimiva parisuhde, myös toimiva asiakassuhde toimeksiantajan ja kiinteistönvälittäjän välillä vaatii avoimuutta ja hyvää vuorovaikutusta puolin sekä toisin. Tässä asiassa koen ihmisläheisenä tyyppinä olevani mukavuusalueella.


3. Teen aina parhaani.

Mulla on poikkeuksellisen suuri tahto tehdä aina parhaani ja kuten urheilussa, haluan koko ajan kehittyä. Asetan itselle jatkuvasti koulutuksellisia ja myynnillisiä tavoitteita, jotka pitävät mut liikkeessä, sillä paikalleen jämähtäminen tässä muuttuvassa maailmassa on tyytymistä keskinkertaiseen. Se on täysin ok, mutta ei minulle. Mä vaadin itseltäni, että erotun joukosta. Hienointa tässä on se, että minä itse en itseäni mihinkään valitse vaan muut ihmiset. Se laittaa yrittämään erityisesti tällä alalla, jossa on kova kilpailu ja taistellaan samoista toimeksiannoista ilman pohjapalkkaa.


4. Myyn poikkeuksellisen paljon asuntoja ensinäytöllä.

Minut kannattaa valita kiinteistönvälittäjäksi, koska haluan yllättää asiakkaat positiivisesti. Olen myös laillistettu kiinteistönvälittäjä LKV, LVV. Olen myynyt poikkeuksellisen paljon asuntoja ensimmäisellä näytöllä ja toteutuma myymistäni viimeisten 20 asunnon hintapyynnöistä hipoo 99%. Näin kovat lukevat onnistuu vain ammattitaidolla ja oikealla sekä tarkasti tehdyllä hinnoittelulla. 


5. Saan jatkuvasti positiivista palautetta asiakkailtani.

Olen todella palvelualtis ja hoidan työasiat aina viimeisen päälle. Saan jatkuvasti positiivista palautetta asiakkailta siitä, että teen työni hyvin ja kerron koko ajan miten myynti etenee. Kuuntelen tarkasti asiakkaan toiveet, mutta koen velvollisuudekseni sanoa aina ääneen, jos jokin asia tulee mielestäni muuttaa, jotta myynnin lopputulos paranee. 

Huippumyyjän on osattava perustella asiakkaalle oma tarpeellisuutensa kuin apteekin hyllyltä. Jos perusteet jäävät puolitiehen, on myyjän parempi myydä asuntonsa itse tai ottaa toinen välittäjä. Haluan kuitenkin tämän “minä, minä, minä” -henkisen tekstin päätteeksi lainata juuri edesmennyttä monilahjakkuutta, kirjailijaa ja poliitikkoa Claes Anderssonia: ”Jokainen ihminen on olemassa vain muiden ihmisten kautta. Kukaan ihminen ei yksin ole mitään”. 

Näin se on. Nöyrästi, mutta ei nöyristellen eteenpäin.

Vastaa