5 VINKKIÄ – täydellä draivilla takaisin töihin

Olin juuri viikon mittaiselle minilomalla ja ai että, kylläpä teki hyvää! Poistuin tyystin arkiympyröistäni ja näin uusia paikkoja sekä huikeita tyyppejä. Olen suorastaan ylpeä siitä, kuinka osasin ja uskalsin päästää irti arjesta ja heittäytyä luvan kanssa lomamoodiin. Se kannatti, sillä pää tuntuu levänneeltä ja draivia on kuin juoksuun lähtevällä ravihevosella.

Mitä syvemmälle piippuun olet itsesi ennen lomia ajanut, sitä pidemmän ajan kunnon palautuminen luonnollisesti vaatii. Jaksoitko vielä viime metreillä miettiä, miten järjestäisit työt niin, että lomalta paluu tapahtuu mahdollisimman smoothisti?  Vai kävikö niin, että pakka jäi levälleen kuin jokisen eväät odottamaan paluutasi?

Oli niin tai näin, niin lomaltapaluu-ahdistuksen ja kasautuneen tehtävälistan pystyy kääntämään nopeastikin hyväksi vireeksi ja motivaatioksi työssä mm. näillä viidellä vinkillä:

1. Tee To Do-lista 

Jos langan pää on hukassa eikä tiedä mistä aloittaisi purkamaan pommia, niin tee tehtävälista aloittaen perusteista. Onnistuneen loman jälkeen voi nimittäin olla, että perusasioiden kertaamiseen on aihetta. Pääasia on, että alat heti tekemään jotain, sillä tekeminen synnyttää positiivista virettä ja se tarttuu myös muihin kohtalotovereihin, jotka lomilta palailevat. Tee siis tikusta asiaa ja laita tehtäviä muistiin sitä mukaan, kun niitä alkaa mieleen juolahtelemaan.

2. Pomo apuun?!

Etkö meinaa millään saada kiinni, mihin ennen lomaa jäit? Ole rohkea ja marssi pomon luo!  Osaava pomo kehittää varmasti sinulle sopivaa tehtävää alkuun pääsemiseen. Vaatii tietysti rohkeutta myöntää, että nyt olisi apu tarpeen, mutta ehdottomasti positiivinen viesti pomollesi on myöntää avun tarve ja kävellä työtä kohti, eikä jäädä lusmuilemaan.

3. Hyvän startin jälkeen mieti kiitollisena, mitä kaikkea ehditkään lomalla tehdä ja merkkaa samalla kalenteriin jo jokin seuraava pieni irtiotto arjesta!

Kiitollisuus on kaiken ydin. Kun muutama homma on hoidettu ja tunne onnistumisesta koettu, niin hörppää kahvi muistellen samalla mitä kaikkea loma piti sisällään ja merkkaa kalenteriin seuraava pieni irtiotto. Varmasti tulee hymy huulille. Ja jos et tehnyt juuri mitään, niin se oli varmasti se, mitä kaipasitkin. Sait siis mitä halusit ja akut pääsi latautumaan. Aina hyvä vinkki on myös vaihtaa lomakuulumiset sellaisen työkaverin kanssa, kenen seurassa juttu luistaa ja syntyy jopa ideoita syksyn tuleviin projekteihin.

4. Toivota työkaverit iloisena töihin

Hymy tarttuu eikä maksa mitään. Työkaverin positiivinen vastaanotto voi olla hyvinkin merkittävä asia palauttamaan mieleen, miksi juuri tämä työpaikka on lomaltapaluusi arvoinen. Anna levänneen mielesi näkyä ja sujauta puheesi lomaan muutama positiivnen sana työkavereista sekä siitä miksi sulla on hyvä fiilis on duunissa.

5. Tee tavoite tulevalle jaksolle mitä aijot saavuttaa

Tekeminen ilman suurempaa, sinua motivoivaa tavoitetta ajautuu helposti puuhasteluksi. Asettamalla pieniäkin tavoitteita omaan tekemiseen annat itsellesi itsekunnioituksen lisäksi syyn tehdä työsi hieman paremmin ja jouhevammin saavuttaaksesi tavoitteesi. Itse ainakin sytyn aina ilmiliekkeihin, jos minulle on jokin kiva porkkana odottamassa, mikäli onnistun. Mitä motivoivampi palkinto, sitä innostuneempaa on tekeminen. Niin ihminen vain toimii. Tämä on myös hyvä vinkki kaikille pomoille. Mieti, mistä itse motivoituiset ilmiliekkeihin?

  •  EXTRAVINKKI

Kaikenlaisissa ihmissuhteissa voisi hyvään ilmapiiriin johtavaksi vinkiksi antaa: “Pyri luomaan toiselle tunne, että häntä tarvitaan”. Jokainen meistä haluaa tietoisesti tai tietämättään olla tarpeellinen, kuulua joukkoon ja olla osa työporukan verta ja lihaa. Positiivisten asioiden kertominen kaverille on tietysti suorin tie viestin välittämiseen, mutta näin jäyhinä suomalaisina positiivisten sanojen viljely ja lämpimästi silmiin katsominen ei aina välttämättä ole helpointa toteuttaa.

Hyvä meininki alkaa asenteesta, mutta myös pomollasi on valtava vaikutus siihen millainen energia työpaikalle muodostuu. Taitava pomo voi rakentaa  MM-Leijonien tasoista joukkuehenkeä ilman ylistyssanoja antamalla sellaisia tehtäviä, joissa työntekijä kokee saavansa vastuuta ja sitä kautta tuntee itsensä tärkeäksi. Nostamalla muita jalustalle sanojen tai tehtävien muodossa tulee hän samalla parantaneeksi varmasti omia asemiaan työntekijöiden silmissä molemminpuolinen arvostus taas johtaa kunnioittavaan ilmapiiriin ja kuten huikeasta Suomen Leijonien MM-voitosta voitiin huomata, on yksi hurmoksessa oleva joukkue enemmän kuin valtava määrä taitavia yksilöitä.

Tsemppiä meille kaikille,

Ville

Vastaa