Voisko kiinteistönvälitys olla se sun juttu?🏘

Millainen mielikuva sulle tulee kiinteistönvälittäjästä? Kenties isomahainen, eiliseltä illanvietolta tuoksahtava ehkä jopa hieman röyhkeä käytöksinen keski-ikäinen mies? Tämän mielikuvan mieleeni on maalannut alan kokeneet konkarit, sillä näinkin on kuulemma joskus saattanut olla. ”Silloin laman aikaan 90-luvulla, kun eloonjäämisestä taisteltiin”. Viinan katku tosin oli vain sen merkki, että kauppa käy, sillä köyhällä ei ollut varaa kapakassa rellestää.

Siirrytäänpä nyt kuitenkin tähän päivään. Paljon on muuttunut. Asuntoja välittävien liikkeiden määrä on lisääntynyt valtavasti viimeisen viidentoista vuoden aikana ja sitä kautta alalla työskentelevien välittäjien määrä on moninkertaistunut. Mutta miksi? Mikä tästä työstä tekee niin mielenkiintoisen? Voisiko jopa sanoa, että kiinteistönvälitys on tällä hetkellä jonkinlainen trendiammatti? Olen kuullut jo monta kertaa jonkun sanovan: ”mäkin oon itse asiassa miettinyt, että kiinteistönvälitys vois olla mun juttu”. Käydään läpi mikä tässä hommassa houkuttaa.

RAHA?! Voisiko se olla vain raha? Ei millään. Tää on niin haastavaa – kokovartalohommaa, että pelkkä raha motivaattorina ei aamusta iltaan paineta viikonloppuja myöten kauppoja kalastelemassa. Listaan nyt asioita ja ominaisuuksia, jotka auttavat menestyvän välitysuran luomisessa:

1. Voittajan asenne! Asenne alussa ratkaisee lopussa. Hyvä asenne eli menestyjän mindset auttaa elämän kaikilla osa-alueilla. Tämän alan tuulisuus perustuu tutkimustenkin mukaan vahvasti siihen, että muulle työlle ominaista pohjapalkkaa ei tällä alalla juurikaan tunneta, eikä pitäisikään. Se karsii juurikin ne väärin perustein alalle pyrkivät pois. Tieto siitä, että jos et myy niin tulee seuraavassa kuussa nälkä, vaatii oikeanlaista asennetta, halua onnistua ja itseluottamusta omaan tekemiseen.

2. Rohkeus heittäytyä! Mikä on meidän ihmisten suurin este asioiden saavuttamiseen ja unelmien onnistumiseen? Epäonnistumisen ja itsensä nolaamisen pelko! Mitä matalammaksi saat kynnyksesi tuon pelon ylittämiseen, sitä nopeammin uskallat astua uuden työn haasteisiin. Muista aina, että asiakkaat ovat samaa lihaa ja verta kuin sinä ja ihan varmasti arvostavat samanlaisia asioita kuin muutkin eli luotettavuutta, ahkeruutta ja positiivista asennoitumista asioihin. Pelko pois ja kehään!

3. Tee mitä lupaat! Tämä lause klousaa montakin asiaa. Jos lupaat soittaa tänään, niin sitten soitat. Jos lupaat tehdä kauppakirja valmiiksi huomenna, niin silloin sun täytyy niin tehdä. Jos lupaat tulla viideksi paikalle, niin silloin olet tasan viideltä valmiudessa. Näin ainakin meillä Suomessa on tapana toimia. Pienet päivittäiset teot peilaavat suoraan isompiin asioihin. Jos olet jatkuvasti myöhässä tai puheet ja teot eivät täsmää, asiakkaan on helppo ajatella, että mitenköhän se meidän arvokkaan asunnon myynti sitten hoituu… Lohdutuksen sanoiksi niille, joilla on haastetta täsmällisyyden kanssa – siihen voi oppia, jos on halua (oma koti on eri asia😉).

4. Säästöt uran alkuvaiheessa!💰 On selvää, että työssä, jossa asiakaskuntaa kasvattamalla tulokset ja tulot paranee, ei ensimmäisinä päivinä, viikkoina tai kuukausina kotiinpäin tuleva kassavirta päätä huimaa. Tai korjataan sen verran, että kyllä se verenpainetta nostaa ja päätäkin huimaa, jos/kun heti ei myyntiä tule ja ajattelet, että raha on elämässäsi se, jota rikkailla on ja sinulla ei. Painotan nyt, että on hyvin tärkeää varata itsellesi taloudellinen tuki vähintään ensimmäiselle puolelle vuodelle, jotta selviät ailahtelevista tuloista kuitenkin tasaisten tai jopa kasvavien kulujen kanssa. Oli se sitten 6.000-10.000 euron oma pesämuna, hyvätuloinen puoliso, vanhemmat tai pankkilaina tai toinen työ uuden ohella, niin ÄLÄ lähde alalle ilman taloudellista turvaa.

5. Vaadi välitysliikkeeltä muutakin kuin oma työpiste: Kiinteistönvälittäjät ovat tunnetusti kiireisiä. Uuden työ parissa olet kovasti avun tarpeessa ja välillä tunnet olevasi kävelevä kysymysmerkki. Jos työpaikalta ei löydy yhtäkään kokenutta välittäjää, jolla on antaa aikaa ja ohjausta urasi alkumetreillä, olet väärässä firmassa. Apua täytyy saada ja sitä TÄYTYY USKALTAA PYYTÄÄ! Kun valitset firmaa, on vakuuttavaa uskaltaa vaatia itselleen vastuuhenkilöä, joka lupaa auttaa sinua vauhtiin pääsemisessä, sillä se on osoitus motivaatiosta.  Kiitollisuutesi auttamisesta osoitat kovalla tekemisellä ja sitä kautta hyvillä tuloksilla ja tuloilla myös firman kassaan.

⭐️Bonus vinkki kaupan päälle!!⭐️ Tee itsestäsi tärkeä linkki koko työyhteisössä. Tutustu jokaiseen työkaveriisi henkilökohtaisesti ja tiedä mistä hän pitää ja mistä ei. Vaikka me kaikki ollaan erilaisia, voi silti kunnioittaa toisen erilaisia ajatuksia. Kun tiedät mitä toinen ajattelee asioista, osaat myös toimia hänen kanssaan ja näin toinen kokee helpommin olonsa rennoksi kanssasi. Tämä on tärkeä taito, sillä eihän kukaan halua sellaisesta tyypistä eroon, joka on kaikkien mielestä ahkera, hauska, cool ja rento.  Sinulla on silloin enemmän sananvaltaa ja voit ajan mittaan jopa helpommin kilpailuttaa itsellesi parempi bonuksia. Kaikki on loppujen lopuksi kemiasta kiinni.

Vastaa