Pue asunnollesi iltapuku ja saa paras hinta!

Kukaan ei taida pystyä kieltämään ensivaikutelman merkitystä asiassa kuin asiassa… Viisitoista sekuntia ja tuomio on tehty – niin muistelen jonkun tutkimuksen kertoneen. Tämän perusteella asunnollesi on syytä pukea iltapuku ja laittaa kauneimmat korut kaulaan, jotta saat sen suorastaan hehkumaan, kun asiakkaat astuu sisään.

Olen useasti todennut asiakkaiden kanssa yhteen ääneen, että asunnon myyminen ja ostaminen on jännittävää hommaa. Kodin etsijää ohjaa vahvasti alitajuinen mielikuva siitä millainen unelmien koti on. Päätökset tehdään pitkälti sen tunteen perusteella, joka ottaa vallan aivan ensihetkien aikana. Näkö-, kuulo- ja hajuaisti äärimmilleen virittäytyneinä  pitkään kotia etsineet ostajat toivovat sen oikean osuvan jo kohdalle.

Millaisilla asioilla on suurin merkitys ensivaikutelman luomisessa?

Mietitäänpä hetki. Kenellä ystävälläsi on viihtyisä koti ja mikä tekee siitä viihtyisän? Entä mikä on lempi kahvilasi, jos pullia ja muita herkkuja ei oteta huomioon?

Tilan tunne on yksi ratkaisevista tekijöistä. Siihen pystyt vaikuttamaan tavaran määrällä sekä huonekalujen järjestyksellä. Vähemmän on enemmän, sillä on muistettava, että olet myymässä asuntoasi, et tavaroitasi. Kalusteiden tehtävä on luoda asiakkaille mielikuvaa mittasuhteista sekä tehdä asunnosta koti.

Entä mikä luo kotiin tunnelman? Valaistus. Sillä on suurempi merkitys kuin usein käsitämmekään.

Palataan takaisin lempikahvilaan. Minulla on kahvilaa valitessa kaksi kriteeriä 1) Pöydät on aseteltu riittävän väljästi 2) Miellyttävä tunnelma. Värimaailman lisäksi valaistus on se keino, jolla tunnelma luodaan. Valojen avulla fiilistä viedään esimerkiksi kohti hieman hämyistä ja tummanpuhuvaa henkeä tai keväisen kirkkaaseen, raikkaampaan suuntaan. Erilaisissa liikkeissä käytetään usein tarkkaan mietittyjä kohdevaloja, joilla korostetaan esimerkiksi tiettyä nurkkausta tai brändiä. Ota mallia – ei ole lainkaan hassumpi idea käyttää monia eri tehokeinoja. Onko sinun kodissasi jokin kohta, josta olet erityisen ylpeä? Se punaisen maton paikka, jota ovelasti suunnatulla spottivalolla tuot esiin lumotaksesi asiakkaat.

Lisää valaistuksen suunnittelusta ja oikean valaisimen valinnasta voit lukea esimerkiksi täältä.

Back to basics. Puhtaus on tärkeää, enkä nyt puhu vain pöytien pyyhkimisestä. Lattiat, seinät, katto, kodinkoneet, matot, verhot – kaikella on merkitystä. Erityisen syynin alla ovat kylpyhuone ja keittiö, sillä molemmilta vaaditaan ehdottoman korkeatasoista hygieniaa. Tätä mielikuvaa et tahdo tahrata! Lemmikkieläimet ovat suurimman osan mielestä ihania, mutta niistä aiheutuva lika, karva ja haju ei. Pidä siis huoli, että asuntosi iltapuku ei ole karvoissa, kun sen pitäisi loistaa.

Kun pidät näistä asioista huolta, olet jo pitkällä. Huippu välittäjä on aina oma-aloitteinen antamaan ohjeita, sillä onhan meillä yhteinen tavoite – saada asunto myytyä mahdollisimman nopeasti. Läpi sormien katsominen tarkoittaa hukkaan heitettyjä euroja. Sitä sinä et halua.

Mitä tehdä verhoille? Millaisia sävyjä suosia? Lataa ILMAINEN “Näin saat parhaan hinnan asunnostasi” opas täältä! Oppaasta löydät kymmenen vinkkiä joilla varmistat asuntosi olevan parhaassa terässä näytöllä!

Et saa toista mahdollisuutta tehdä ensivaikutelmaa.

Vastaa