Tahto – yleisavain onnistumiseen

Jos palava tahto ja halu onnistua puuttuu, ei oikeasti hienoja asioita tapahdu. Ja vaikka tahtoa löytyisi, on tärkeää tsekata aika ajoin, onko suunta oikea. Sillä vaikka paahtaisit kuinka kovaa väärään suuntaan, saamasi tulokset eivät ole aidosti sinua tyydyttäviä.

Mä oon joutunut kysymään itseltäni mitä elämältäni oikeasti haluan, mikä on minulle tärkeää? Minkä puolesta olen valmis taistelemaan onnistuakseni?

Tahto ohjaa jokapäiväisiä valintoja, joita teemme. Otetaanpa ajatusleikki. Saavutetut tavoitteet ovat kuin suuri ketju monia pieniä oikein tehtyjä asioita. Kuin silmukoita villasukassa. Ei ole yllätys, että joku silmukoista täytyy purkaa ja tehdä uudelleen. On aivan inhimillistä, että ensimmäinen sukkapari jää hieman liian pieneksi tai niistä tulee eriparia. Seuraavat onnistuu jo paremmin.

Voit elämässä ylipäänsä varautua siihen, että ollessasi uuden asian äärellä ensimmäistä kertaa, ainut mitä sinulta voidaan vaatia on tahto oppia ja tehdä parhaasi. Älä pelkää epäonnistua vaan pelkää sitä, ettet yrittänyt. Tiedosta, että kolmansista sukista tulee jo hyvät ja pääset sinne vain ja ainoastaan tahdolla tehdä seuraavalla kerralla paremmin. Sulla on oikeus olla tietämätön ja kokeneemmilla on velvollisuus auttaa. Saat muut auttamaan ja vakuuttuneiksi katsomalla heitä silmiin ja kertomalla kuinka kova tahto sinulla on oppia ja onnistua. Palkinnoksi annat heille jatkuvasti parempia suorituksia ja kiität nöyrästi saamastasi avusta.

Onnistumiset ruokkivat tahtoa ja näyttävät oikean suunnan

Tahto on avain onnistumiseen. Jos villasukan kutominen tuntuu tuulimyllyä vastaan taistelulta, aloita pienemmästä tavoitteesta. Tee viisi onnistunutta silmukkaa. Kun se onnistuu heittämällä ja hetkessä, niin ala nostamaan rimaa. Alitajunnassasi kaikuu tahto tehdä joku päivä kokonaiset sukat. Älä hautaa haaveita, vaan ruoki niitä jokapäiväisillä pienillä onnistumisilla, jotka vahvistavat tunnettasi siitä, että olet matkalla oikeaan suuntaan. Kun vihdoin saavutat tavoitteen, uskalla unelmoida enemmän, sillä tahto on valtava voima, joka saa sinut onnistumaan.

Kaikessa on kyse siitä minkälaisen taistelun läpi olet valmis kulkemaan, jotta onnistut. Jos unelmoit, mutta teot puuttuvat, toistat tiedostaen sekä alitajuisesti samoja tavotteidesi tiellä poikkiteloin makaavia asioita polkien paikallasi. Miksi me teemme näin? Siksi, että emme ole kokeneet vielä parempaa. Emme konkreettisesti tiedä, miltä se jokin parempi tuntuu, joten on helpompi pysyä tässä. On epämukavaa, kun ei vielä osaa ja tiedostaa, että saattaa aluksi epäonnistua.

Pahinta mitä sinulle voida käydä on oppia. Tulet siis kaikissa tapauksissa voittamaan. Lisäksi sinulla on hallussasi yleisavain onnistumiseen – tahto. Se täytyy vain ottaa hieman tehokkaammin käyttöön. Pysähdy nyt hetkeksi ja mieti omaa oravanpyörääsi. Onko ensi kesänä hääpukuun mahtuminen ihan kiva juttu vai asia, jonka todella haluat toteuttaa? Haluatko olla työssäsi terävä, edetä urallasi ja tienata lisää? Silloin sun täytyy alkaa tekemään asialle jotain eikä se asioita siirtämällä onnistu. Jos haluat riittävästi, onnistut.

Kunnioittaen,

Ville Erola

Vastaa