Opettajat ympärilläni – tarina punaisesta, keltaisesta, vihreästä ja sinisestä asuntonäytöllä

…mitä voimme oppia joka ikiseltä?

Asuntojen myyjän työnkuvan yksi parhaista puolista on ehdottomasti se, että pääsen kohtaamaan päivittäin erilaisia ihmisiä. Ja mikä parasta, kaikilta on aina mahdollista oppia jotain uutta!

Huomasin vuoden vaihteen jälkeen sosiaalista mediaa selaillessani, että varsin moni oli saanut pukinkontissa Thomas Eriksonin “Idiootit ympärilläni” -kirjan. Niinpä innostuin myös itse lainaamaan sen ystävättäreltä ja tutustumaan tarkemmin eri väristen persoonallisuustyyppien saloihin.

Asunnon ostaminen on yksi elämän suurimmista päätöksistä ja tärkeää ratkaisua pohtiessa meistä puskee esille usein myös hallitsevimpia luonteenpiirteitämme – halusimme tai emme. Olen huomannut tämän erityisesti asuntonäyttöjen kohdalla, joissa eri ihmiset lähtevät etenemään kohti ostopäätöstä kukin omien erityispiirteiden ja toimintamallien kautta. Tätä on vähintäänkin kiehtova seurata!

Kirjassa määritellään neljä eri persoonallisuustyyppiä ja annetaan konkreettisia esimerkkejä siitä, miten luonteenpiirteet näkyvät käytännössä. Vein ajatuksen pidemmälle ja lähdin kelaamaan sitä, miten jokainen näistä tyypeistä tyypillisesti käyttäytyy asuntonäytöllä. Tunnistatko itsesi?

Punainen

“Täällähän on muitakin katsomassa asuntoa – saadaan kunnon kilpailu aikaiseksi?!”

– Punainen asuntonäytössä

Kun ekstrovertti punainen henkilö tulee paikalle, sen huomaa ja kuulee kaikki! Punainen tyyppi on hyvin päättäväinen ja määrätietoinen. Hän arvostaa nopeita päätöksiä ja hänen ominaisuuksiinsa kuuluu luontainen kilpailuasenne. Punaisella tyypillä on aina kiire tehdä päätös, ja jos asunto miellyttää, voi hän hyvinkin täräyttää ilmoille keskellä huonetta: “minä teen tarjouksen”. Hänelle ei myöskään ole minkään valtakunnan ongelmaa sanoa muiden näytöllä olevien kuullen esimerkiksi: ”Tämä remontti on mennyt täysin hukkaan! Asunto ei ole enää vähääkään talon Jugend-hengen mukainen vaan siitä on tehty kylmä ja mauton”. Kyllä, näin hän tosiaan voi sanoa etkä ehdi välttämättä päätäsi kääntää, kun hän on jo ulko-ovella lähdössä.

Punaiselle tapahtuu paljon asioita lyhyessä ajassa. Hän katsoo asunnon kaikki tilat läpi sellaisella nopeudella, joka siniselle ja vihreälle tyypille on kuin nopeutetusta filmistä. Punaisella henkilöllä on sanalla sanoen aina “tuli hännän alla”.

Mitä voimme oppia punaisilta asuntonäytöllä?

Päätöksentekokykyä. Se on punaisen henkilön ehdoton vahvuus ja auttaisi varmasti monia myös asunnon etsinnässä.

Sininen

“Miten alue tulee kehittymään seuraavan kymmenen vuoden aikana…Mitkä muuttujat siihen vaikuttavat? Miten tämä kaikki indikoi asunnon jälleenmyyntiarvoon?”

– Tarkkasilmäinen ja analyyttinen sininen asuntonäytöllä

Sininen on hiljaa, kiertää, analysoi ja kirjaa ylös muistiinpanoja. Introvertiksikin häntä voisi hyvin kutsua. Hän vastaa kysyttäessä, mutta ei ota oma-aloitteisesti kovinkaan herkästi kontaktia, varsinkaan, jos paikalla on useita eri värisiä ihmisiä.

Siniselle numerot ja laatu ovat hyvin tärkeässä asemassa. Hänelle on oleellista tietää tarkka etäisyys työpaikalle, tyttären harrastuksiin ja ruokakauppaan, josta saa juuri sitä oikeaa lempinäkkäriä sekä laadukkaita ja tuoreita vihanneksia ruuanlaittoa varten. Ja sitä paitsi tämähän oli vasta 18. asuntoesittely, jossa hän käy, eli ei tässä nyt jäniksen selässä olla. Päätöksiä pyöritellään monelta eri kantilta ja kaikki muutttujat on otettava huomioon. Sininen arvostaa tarkkaa informaatiota sekä yksityiskohtaisia tietoja mielellään suoraan sieltä kuuluisalta ”apteekin hyllyltä”.

Mitä voimme oppia sinisiltä asuntokaupoilla? Tarkkuutta ja asioihin perehtymistä. Sininen osaa ottaa huomioon asioita, joita muut ei välttämättä tule ajatelleeksi.

Vihreä

“Kulta, mitä mieltä sinä olet?”

– Muut huomioiva ja sovitteleva vihreä

Vihreä henkilö vaalii rauhaa ja turvallisuuden tunnetta. Vihreä persoona on asuntonäytöllä hienotunteisuuttaan se taustalla viihtyvä henkilö, joka antaa muiden kysellä ensin kysymykset.

Introvertti vihreä ei oikeastaan edes ole menossa kysymään kysymyksiä välittäjältä, vaan hän saattaa kysyä ne puoliääneen perheeltään samalla toivoen, että välittäjä kuulee kysymyksen ja ottaa ammattitaitoisesti ja ystävällisesti tilanteen haltuun selvittäen vihreän perheelle heidän mielessään olevat asiat. Vihreä on oikea tiimipelaaja ja hänelle tärkeintä on mitä muut perheestä ovat asunnosta mieltä. Vihreälle asunnon ja ympäristön turvallisuus ja arjen helppous ovat kaikkein tärkeimpiä asioita ja hän peilaa omia tuntemuksiaan hyvin paljon muun perheen reaktioiden kautta. Vaikka vihreä jää helposti muiden taakse ja voi äänekkäimpien silmissä olla mielipiteetön, on hänellä usein kaikkein haastavimmissa ongelmanratkaisutilanteissa kaikkein merkittävin rooli.

Mitä voimme oppia vihreiltä asuntokaupoilla? Vihreällä on hieno kyky kuunnella. Sillä aikaa, kun punainen möykkää tai sininen laskee todennäköisyyksiä, niin vihreä kuuntelee rauhassa muiden ajatuksia ja tekee kaikkia miellyttäviä kompromissiratkaisuja, joihin kaikki olisivat tyytyväisiä.

Keltainen

“Onpa täällä hyvä viba! Millaisia tyyppejä naapurit ovat?

– Ikuinen fiilistelijä, keltainen

Kun keltainen astuu asuntonäyttöön, hän tulee valtavan energisyytensä vuoksi takuuvarmastii huomatuksi. Hän saa tartutettua omaa energiaansa muihin. Innostunut, ostohousut jalassaan kimpoileva keltainen herättää myös muiden kiinnostusta asuntoa kohtaan ja sitä kautta synnyttää tiedostamattaan kilpailua. Keltainen tekee nopeat päätökset pitkälti fiilispohjalta, myös asuntokaupoilla.

Keltainen on kiinnostunut muista ihmisistä. Hän täyttää asunnon ilolla ja valtaisalla energialla nauttien siitä, että saa muut hymyilemään. Tämä ekstrovertti omii välittäjän itselleen kysymyksillä siitä, millaisia ihmisiä asunnossa asuu, miksi he ovat myymässä asuntoa sekä millaisia naapureita talossa on. Tämän hän tekee sen verran kovaäänisesti, että tuntee olevansa huomion keskipisteenä. Se saattaakin itse asiassa olla koko keskustelun tärkein syy, sillä hän yksinkertaisesti nauttii olla näkyvillä.  Keltainen tyyppi todennäköisesti istahtaa sohvalle – juuri päinvastoin kuin sininen tyyppi – fiilistelläkseen asunnon tunnelmaa ja huudahtaa samalla puolisolleen muiden kuullen, että huoneen päätyseinään voisi maalata tehostevärin.

Mitä voimme oppia keltaisilta asuntokaupoilla? Ehdottomasti kykyä kohdata jokainen ihminen uteliaisuudella ilman “käsijarrua”… Ja aitoa positiivisuutta!

Summa summarum:

On inhimillistä viihtyä kaltaistensa kanssa. Samanlaiset ihmiset ymmärtävät toisiaan helposti ja myös “tuntematon samanvärinen” vaikuttaa helposti vanhalta tuttavalta. Erilaisten ihmisten kanssa ajanvietto on kuitenkin avartavaa. Sen sijaan varma tie pysäyttää oman persoonansa kehittäminen on pysytellä vain “samanväristen” seurassa, jotta kukaan ei aseta poikkipuolista sanaa toiminnallesi.

On varmaa, että erilaiset ihmiset katsovat asioita toisenlaisesta näkökulmasta kuin sinä, mutta ottamalla riskin ja tutustumalla heidän vahvuuksiinsa – värien käyttäytymismalleihin – olet matkalla kehitykseen. Ajattele, jos tulisit toimeen kaikenlaisten persoonien kanssa niin, että muut kokisivat olonsa aina rennoksi seurassasi. Koska lähes kaikki perustuu ihmisten väliseen kemiaan, olisit aina vahvoilla siellä, missä oletkin. Otatko haasteen vastaan?

⭐️KIRJA-ARVONTA⭐️ Nyt voit voittaa itsellesi ja ystävällesi Idiootit ympärilläni -kirjat! Osallistu arvontaan:

Facebookissa: Ville Erola – Huoneistomyynti

Instagramissa: @erolaville

Vastaa