Onnistuminen on mahdollista, kun astut itse pois sen tieltä

Haluatko sä kopioida muita, vai maailman kopioivan sinua? Kun otat selvää mitä parhaat tekee oikein ja lisäät siihen oman twistin, erotut joukosta ja lopulta muut seuraavat perässä. Onnistuminen ei ole kiinni muista, vaan sinusta. Sinun täytyy luottaa tekemiseesi. Esimerkiksi modernin sähkövirran keksijä Nikola Tesla asui vielä vanhempiensa sohvalla ollessaan 30-vuotias. Jim Carrey taas eleli kodittomana vuosia yrittäessään saada roolia. Kaveri ei lopettanut, yritti yhä uudelleen ja viimein onnistui.

”Pisan torni ei kiinnostaisi ketään, jos se seisoisi aivan suorassa”

Suurin este onnistumiselle on ihminen itse. Jos ajatukset eivät ohjaa onnistumaan, ei tulosta synny.

Missä asiassa onnistuminen on sinulle tärkeää? Mitä sinä oikeasti haluat ja missä pääset hyödyntämään vahvuuksiasi? Mieti siis: mikä on juuri sinun uniikkiutesi syvin olemus? Se vaatii aitoa pohdintaa. Joskus omia vahvuuksiaan voi olla vaikea analysoida yksin. Saatat joutua pyytämään siihen ulkopuolista apua. Perheenjäseniltä, ystäviltä, puolitututuilta, työkavereilta. Sellaisilta ihmisiltä, jotka sinut jollain tavalla tuntee. He katsovat asiaa sinun boksisi ulkopuolelta ja pystyvät täydentämään omia näkemyksiäsi. Oman magiikkasi vahva tiedostaminen vapauttaa sut ruokkimaan sitä entisestään… So stop hiding your magic!

Oman ja muiden ajatusmaailman myrkyttäminen

Itsestä ja toisista myönteisesti ajatteleminen on yksi maailmankuulun The Secret –kirjan keskeisimmistä asioista. Universumi kuulee sen mitä ajattelet ja oma mindset on kaikki kaikessa.

Mä sain PT urani aikana kunnian valmentaa vuosia Jare Tiihosta.  Seurasin kaverin huikeaa matkaa vierestä ja sitä paloa, jolla hän vei uransa maaliin asti. Cheekin onnistuminen ei ollut kiinni muiden mielipiteistä – hän oli samaan aikaan sekä suositumpi että vihatumpi, kuin kukaan koskaan. En maininnut monillekaan, että valmennan häntä ja välillä tulikin tilanteita, kun joku henkilö, jonka kanssa keskustelin alkoi avautumaan omista ennakkoluuloistaan Jarea kohtaan.

Joka kerta tuli hiljainen hetki, kun kysyin perään ”montako kertaa olet jutellut kaverin kanssa?” Hölmistyneen katseen päälle kerroin tuntevani kaverin ja olevani varma siitä, että jos tapaisitte ja juttelisitte, muuttuisi mieli täysin. Älä tuomitse kirjaa kannen, tai varsinkaan omien epävarmuuksiesi perusteella.

Tee asioita suuremmasta syystä

Ennen kuin aloitetaan muokkaamaan sulle uusia parempia tapoja on sun aivan välttämätöntä miettiä, miksi sä ylipäänsä olet aloittanut huonot tapasi? Jos et oikeasti keksi todella hyvää syytä miksi pitäisit kiinni vanhoista tavoistasi, niin silloin sulla ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin korvata ne paremmilla. Pelkästään se, että olis kiva, jos olisi enemmän rahaa tai että olisi hieman pyöreämmät pakarat ei todellakaan riitä. Sä tulet aina palaamaan lähtöpisteeseen.

En millään usko, että sulle onnistuminen olisi vain lisää rahaa, jotta saisit laskusi maksettua vaan sä haluat päästä laskujen jälkeen vielä hellimään lapsiasi ja puolisoasi tai matkustelemaan ja nauttimaan elämästä. En myöskään usko, että sä haluat pudottaa uudenvuoden lupaamaasi muutaman kilon painoa, vaan oikeasti sä haluat olla tyytyväisempi itseesi, saada paremman itsetunnon ja olla sitä kautta joka päivä onnellisempi. Ihan kiva ei riitä, vaan sun täytyy oikeasti janota kehitystä kohti visiotasi.

Onnistuminen vaatii työtä

Seuraavassa blogijulkaisussa kirjoitan huonoista tavoista irti pääsemisestä ja kuinka korvaat ne hyvillä. Ennen sitä rohkaisenkin sinua miettimään…

A) Viisi asiaa, jotka haluat saavuttaa?

B) Mitkä viisi huonoa tapaasi/ajatusmalliasi estävät sinua saavuttamasta tavoitteitasi? Toisin sanoen; miten seisot oman onnistumisesi tiellä?

Vastaa