Asuntojen hinnat nousevat – kuinka saat myös omastasi parhaan mahdollisen hinnan? 10 vinkkiä tilanteeseen, kun kodistasi tulee kauppatavara

Asuntojen hinnat ovat nousseet kasvualueilla tasaisesti. Myyjänä sinun on tärkeää tietää mikä asuntosi arvo on, ja miten sitä voi ennen myyntiä mahdollisesti nostaa.

Olen useasti todennut asiakkaiden kanssa yhteen ääneen asunnon myymisen ja ostamisen olevan jännittävää homma. Uuden kodin etsijää ohjaa vahvasti alitajuinen mielikuva siitä, millainen unelmien koti on. Näkö-, kuulo- ja hajuaisti äärimmilleen virittäytyneinä kodin etsijät odottavat sen oikean osumista kohdalle. Tämän vuoksi on olennaisen tärkeää, että potentiaalinen ostaja näkee asuntosi täyden potentiaalin. Seuraavilla kymmenellä vinkillä autat asiakasta tässä herkässä tilanteessa tekemään unelmiensa ostopäätös.

10 vinkkiä asunnon myyntiin

1.    Olet myymässä kotiasi, et tavaroitasi. Mietin jokaisen tavaran / huonekalun kohdalla, tuoko se kokonaisuuden näkökulmasta lisäarvoa. Jos ei, vie se varastoon tai hankkiudu siitä eroon. Voit myydä ylimääräisen tavaran esimerkiksi Tori.fi:ssä tai Huuto.net:issä.

2.    Jätä asiakkaan mielikuvitukselle varaa.  Huonekalujen järjestys on varmasti toimiva sinulle ja perheellesi. Nyt on kuitenkin tarkoitus esitellä myytävää asuntoa / taloa ja tehdä vaikutus ostajiin. Järjestä huonekalusi tavalla, joka saa asuntosi näyttämään mahdollisimman tilavalta ja auttaa asiakasta hahmottamaan, miten omat kalusteet asettuisivat uuteen kotiin.

3.    Helpota asiakkaan ostopäätöstä. Esimerkiksi liian räikeät seinät tai voimakkaat sisustuselementit voivan saada potentiaalisen ostajan ahdistumaan ajatuksesta, mistä kaikesta hänen täytyisi päästä ensitöikseen eroon ostopäätöksen tehtyään. Luonnollisesti, et halua tukea tämänkaltaisen mielikuvan muodostumista.

4.    Ota perhekuvat ja henkilökohtaiset muistoesineet pois näytön ajaksi. Näin autat potentiaalista ostajaa kuvittelemaan kotia omakseen.

5.    Ostaja on kiinnostunut säilytystilan määrästä. Puoliksi tyhjät kaapit luovat mielikuvan siitä, että omaisuudelle on riittävästi tilaa. Sen sijaan äärimmilleen ahdetuista kaapeista ja hyllyistä mieleen jää ainoastaan se, kuinka tila loppuu kesken.

6.    Eläydy potentiaalisen ostajan saappaisiin. Kiinnostaako ostajaasi asunnon lähellä olevat koulut? Mitä kaikkia palveluja asunnosta on kävelymatkan päässä? Listaa kaikki ravintolat, kahvilat, nähtävyydet, ruokakaupat ja liikuntamahdollisuudet. Muista mainita nämä selkeästi esitteessä.

7.    Pidä huoli, että näyttöön tulija ymmärtää kodin täyden potentiaalin. Esimerkiksi, jos asunnossa on mahdollista ruokailla keittiötason / saarekkeen äärellä, varmista, että saarekkeen vieressä on korkeat tuolit.

8.    Kata ruokapöytä kauniisti. Näin potentiaalinen ostaja voi helposti kuvitella oman lähipiirinsä pöydän ääreen.

9.    Kirkkaat lamput antavat paremman vaikutelman! Haluat täyttää asunnon vähintään 100 watin lampuilla, jotta se näyttää mahdollisimman tilavalta ja valoisalta.

10. Sinulle rakas lemmikki voi olla potentiaalisen ostajan painajainen. Käytä ruokasoodaa ja puhdistusaineita poistaaksesi lemmikin aiheuttamat tuoksut ja muut jäljet kodista. Piilota myös kaikki lemmikkien rekvisiitat (sänky, lelut).

Asuntojen hinnat vaihtelevat, ja sillä millainen mielikuva potentiaaliselle ostajalle syntyy, on olennainen merkitys hinnan muotoutumisessa. Yllä olevien vinkkien paras puoli on se, että ne tukevat myös ostajaa, koska hän pääsee todella jyvälle siitä, onko kodissasi potentiaalia hänen tarpeisiinsa.

Annan sinulle mielelläni lisävinkkejä ja ammattitaitoista apua asuntosi myyntiin! Olen aina ja 100% sydämellä asiakkaan puolella.

Ota yhteyttä jo tänään!

Ville Erola

ville.erola@huoneistomyynti.com

040 7272 335

Vastaa